Resten av året

Som mål för 2015 hade jag att läsa 20 böcker. Nu har jag stolt läst 25 stycken! Jag skulle alltså kunna stunta i att läsa något under de kommande månaderna, men nej, jag vill läsa. De två veckorna som ligger framför oss nu ska jag dock inte läsa något som kommer upp här. Jag har lite tvånglitteratur (skolarbete) och sen har jag faktiskt som en del i mitt gymnasiearbete att jag under två veckor inte ska läsa något annat än Bibeln. November månad ska sedan ängas åt en bok till ett skolarbete. Det är en sjukt bra bok som jag läst tidigare och den ska jag göra ett inlägg om när jag läst om den. När jag tittar på min bokhylla ser jag att det efter november är dags att införskaffa lite nytt. Jag har dock en bok jag verkligen skulle vilja läsa om, Eleanor and Park. Det går nog inte en dag utan att jag tänker på den boken. Så vi får se lite vad som händer resten av året, men jag lovar ett inlägg till innan året är slut och det blir ett inlägg om...
 
Bok: Revolt
Dead-line: 18 november 2015

A Clash of Kings

Av George R.R. Martin, 1998
Joffery, Robb, Stannis och Renly. Alla påstår de sig vara den sanna kungen av Västeros och på andra sidan havet säger Daenerys att järntronen är hennes och med sina tre drakar hoppas hon kunna ta den. De fyra männen har samlat sina män och det är krig på allvar. Det sprids rykten om de olika sidorna runt om i landet, vissa sanna, som att Joffery är en oäkting född ur incest. Men samtidigt som de flesta är ute i strid får vi även följa Arya som lyckas fly från King's Landing och nu söker hämnd på alla de som förstört för hennes familj, vi följer också hennes bröder Bran och Rickon som ni är prinsar och styr i Winterfell. Vi får följa deras mor Catelyn som brottas med sin känslor, sin sorg över sin makes död och sin oro för sina barn. Dottern Sansa, förlovad till Joffery, är fast i huvudstaden som är lika trasig som resten av landet. Drottningen Cerci och hennes bror Tyiron, kungens hand, försöker båda styra på var sitt sätt. Och på Castle Black finns Jon Snow, han och hans bröder i svart kanske får möta den värsta faran av de alla, faran norr om muren.
 
Ett citat ur boken: You don't feel so helpless when you fight.
 
Man blir trött bara man ser den här boken. Seriöst, den är nästan för tjock. Men, den är bra. Tyvärr måste jag nämna det jag skrev till förra boken, när man sett tv-serien och boken är nästan precis likadan är det lite tråkigt att redan veta allt. Dock får man helt klart en djupare inblick i boken, framförallt i den här delen. Jag kände enorm sympati till Catelyn, en karaktär och inte brytt mig om i tv-serien. Men det som gör att boken verkligen sticker ut i jämförelse med serien på TV tror jag är perspektiven. Ett kapitel är utifrån en persons perspektiv och det gör det otroligt svårt att välja sida. Jag gillar också Martins val av perspektiv, man får inte följa Stannis utifrån hans perspektiv utan man för följa en Lord i hans sällskap. Man för inte följa det som händer i King's Landind från Joffery eller Cercis perspektiv utifrån Sansas och Tyrion, man får inte följa det som händer King Robb utifrån hans perspektiv utan ifrån Catelyns... Den känns bättre än sin föregångare eftersom det händer lite mer men jag saknar fortfarande något: ännu mer känslor, driv för att läsa vidare.
 
A Clash of Kings får...
 
3 av 5 likes!
 
Min boklista är lång och alla böcker verkar helt underbara, grejen är dock att jag är oerhört lat och tar mig sällan tid till att läsa! Nu ska det bli ändring på det. På den här bloggen kommer jag sätta upp deadlines för böckerna och en efter en bocka av de genom att göra en liten recension av de i ett inlägg. Boklistan kanske inte blir kortare, utan kanske bara längre om mina läsare ger mig boktips, men det gör inget, tvärtom! Jag vill vara den som alltid har näsan i en bok.

HannaVic logotype