Tegelsten på tegelsten

Jag som tyckte att första game of thrones boken var tjock... den här är fysiskt DUBBELT så tjock! Dock är den bara 70 sidor längre, ett mysterium hur det kan komma sig... Men i alla fall, jag kör vidare på serien oavsett hur trött jag blir av att se del nummer två. 
 
Bok: A Clash of Kings
Dead-line: 1 november 2015

A Game of Thrones

Av George R.R. Martin, 1996
I landet Västeros får vi följa hur de mäktigaste familjerna kämpar om makten. Den nuvarande kungen från familjen Baratheon, frågar en gammal vän, Stark, från norr att bli kungens hand när den senaste handen dött, eller mördats... Samtidigt smider drottningen, från familjen Lannister, planer om att överta makten och sätta prinsen på tronen. Men den gamla kungens ättlingar, från familjen Targaryen, som lever i exil, är också sugna på att ta tronen.
 
Ett citat ur boken: You must put these dreams aside, they will only break your heart.
 
Älskar Game of Thrones, tv-serien är klockren, även fast det sällan går som man vill. Första boken är väldigt lik första säsongen och det ser jag både som en för- och nackdel. Fördel eftersom det är så man alltid vill ha det, man klagar ju när det in är så, men nackdel för att det på ett sätt onödigt att läsa när jag sett serien. Men man får lite extra info och vissa känslor kommer fram på ett annat sätt. Språket var dock lite jobbigt ibland, och det var väldigt mycket beskrivningar som bara blev suddiga i hjärnan på mig. Tv-serien är lätt en femma, men boken kändes lite seg och ibland tråkig att läsa så tyvärr...
 
A Game of Thrones får...
 
3 av 5 likes!
 
 
 

Gömda

Av Liza Marklund, 1995
Maria är en helt vanlig svensk kvinna och genom en väninna träffar hon honom. Hon blir kär, de förlovar sig och får en dotter, Emma. Men hans bild av en familj är inte som Marias och han blir våldsam när han inte får som han vill, det går snabbt över styr. Han kommer ta livet av de om Maria inte börjar ett nytt, undangömt, liv.
 
Ett citat ur boken: Ingenting är rättvist - men ingen orättvisa består.
 
 
På gymnasiet måste jag säga att tvånglitteraturen inte är så dålig. När vi den här gången fick välja bland ett antal titlar var en kompis snabb på att säga att den här var bra, och jag håller helt klart med henne! Den är verkligen bra, väldigt gripande, igår kunde jag inte lägga ner boken förrän jag läst ut den. Samtidigt som jag sitter här och verkligen menar att den var bra, så känns det fel och dumt att säga det, för det är nog den hemskade boken jag läst. Jag fick panik när jag läste den, man mådde så himla dåligt när man läste vissa saker, jag var nära på att börja gråta och göra sönder boken för att få det att sluta, jag kom på mig själv att ha slutat andas ibland och ibland var jag tvungen och ta pauser bara för att orka läsa vidare. Den är baserad på en verklig händelse och jag gör allt galet mycket värre. Jag mår dåligt bara av att sitta och tänka på det nu. Vidrigt var det. Men ändå så bra, applåder till Liza som lycktas skriva denna bok. Det hemska har jag väl egentligen ingenting emot, dock drog det ner boken lite, på slutet visste jag att "nej, det kanske verkar bra, men det kommer gå åt helvete när som helst" och mycket riktigt gick det åt helvete. Det kom aldrig riktigt någon vändpunkt...
 
Gömda får...
 
4 av 5 likes!
 
Min boklista är lång och alla böcker verkar helt underbara, grejen är dock att jag är oerhört lat och tar mig sällan tid till att läsa! Nu ska det bli ändring på det. På den här bloggen kommer jag sätta upp deadlines för böckerna och en efter en bocka av de genom att göra en liten recension av de i ett inlägg. Boklistan kanske inte blir kortare, utan kanske bara längre om mina läsare ger mig boktips, men det gör inget, tvärtom! Jag vill vara den som alltid har näsan i en bok.

HannaVic logotype