How to read #1

Tänkte starta en ny kategori där jag ger lite tips på hur det förhoppningsvis kan bli lite lättare att plocka upp en bok och börja läsa. Detta är knep jag själv använder och tycker funkar väldigt bra. 
 
Tips #1: Musik
Detta är självklart väldigt inividuellt, om man klarar av att läsa till musik eller behöver total tystnad. Jag är en person som lätt blir distraherad av lyrics och häftiga beats, men jag tycker total tystnad är ganska obehaglig... Inte en jättelätt kombination kanske, men jag har hittat något som funkar för mig. Det började med att jag lyssnade på klassisk musik medan jag läste. Bach, Beethoven, Vivaldi... Men tröttnade ganska snabbt på detta och letade upp mer modern instrumental musik och satte ihop en liten lista som sedan dess har blivit ganska lång. Denna lista lyssnar jag numera alltid på när jag läser.
 
Jag försöker överlag att undvika att lyssna på film soundtracks när jag läser, läser jag till exempel någon John Green bok vill jag inte sitta och höra Sagan om Ringen soundtracket, då får jag helt fel känsla när jag läser. Jag gillar inte att mixa fandoms osv. Självklart finns det undantag när det gäller film soundtracks och läsning, när jag läste Harry Potter böckerna lyssnade jag i princip bara på Harry Potter soundtracket, men då fick jag ju rätt känsla. Ibland satte jag till och med på en specifik låt när jag läste om en viss händelse bara för att maximera känslan. 
 
En annan typ av musik jag lyssnade på när jag läste ett tag var fransk musik. Det låter ganska udda men för mig fungerade det utmärkt. Det sjöngs och var rätt coola melodier osv men jag förstod inte speciellt mycket av vad som sjöngs med den lilla franska jag läst i skolan. Sen tycker jag att det franska språket är otroligt vackert vilket säkert fick mig att slappna av lite extra. 
 
Allt detta funkar alltså bra för mig, men som jag började med att säga: detta är individuellt! Hitta vad som fungerar för dig!

Hatkärlek

Känner verkligen någon hatkärlek inför triologin jag läser just nu. Vet inte om jag vill fortsätta och ta sista delen än, men alternativet skulle vara att plocka upp nästa Game of Thrones boken och det är bland den värsta tegelstenen jag sett tror jag, så jag fortsätter - får det överstökat!
 
Bok: Sätt mig i brand
Dead-line: 7 februari 2016

Rädda mig inte

av Tahereh Mafi, 2014
Juliette har flytt från Återetablissemanget och den hemska Warner som leder deras sektor. Hon och han, han som kan röra henne, Adam, flydde tillsammans och hamnade efter en del om och men hos motståndsrörelsen Omega Point. Där får de lära sig att Juliette inte är den enda som har en kraft. De tränar och laddar upp inför krig mot Återetablissemanget, men det är inte speciellt lätt när så mycket annat, känslor, kommer i mellan.
 
Ett citat från boken: Vad jag egentligen vill säga är vem fan är du och vem är du att avgöra vem som måste dö.
 
 
Jag blir så trött på den här boken, och jag blir trött på mig själv om ändå inte kan sluta läsa den. Jag fastnade trots att jag störde mig på typ varje mening jag läste. Den är så typical book 201X och jag blir irriterad på det. Framtid, kaos, dålig ledning, rebeller, tjej i huvudroll som ska rädda världen, triangeldrama. Tyvärr känner jag ändå igen mig själv i några karaktärer. I vanliga fall vet ni att jag älskar detta, jag älskar när en främling klockrent sätter ord på vad jag känner men jag tror att jag störde mig så på den uppenbara handlingen att detta föll bort lite. Den här delen blev väldigt sexuell ibland, kan tycka att det blev lite cheesy men det funkade ändå om man tänker på att Juliette aldrig kunnat röra en annan människa förut. Hoppas sista delen har någon unik twist (men snälla blir det en repris på Allegiant tänker jag inte läsa fler triologier!) Diggar fortfarande Mafis språk, hur hon på två olika sätt visar hur ens tankar går när man har ångest.
 
Rädda mig inte får...
 
3 av 5 likes!
 
Min boklista är lång och alla böcker verkar helt underbara, grejen är dock att jag är oerhört lat och tar mig sällan tid till att läsa! Nu ska det bli ändring på det. På den här bloggen kommer jag sätta upp deadlines för böckerna och en efter en bocka av de genom att göra en liten recension av de i ett inlägg. Boklistan kanske inte blir kortare, utan kanske bara längre om mina läsare ger mig boktips, men det gör inget, tvärtom! Jag vill vara den som alltid har näsan i en bok.

HannaVic logotype