Det rullar på

Ännu en gång blev jag klar med god marginal, fortsättningen av Divergent får dead-linen jag först hade för Harry Potter serien, skolstart.

 

Bok: Insurgent

Dead-line: 8 januari 2015

 

 

 

Divergent

av Veronica Roth, 2011
Första delen i en triologi. Handlingen utspelar sig i framtiden där samhället är uppdelat i fem olika falanger, grupper. Det finns de lärda, de fridfulla, de osjälviska, de tappra och de ärliga. När man är 16 får man välja vilken falang man ska tillhöra och vi får följa med Beatrice när hon gör sitt val. Hon utsätts för många fysiska och psykiska prövningar i sin falang samtidigt som hon fightas med ett antal personliga. Bortsett från det verkar det pågå en större konflikt mellan falangerna.
 
Ett citat ur boken: Jag vill inte vara ensam men det känns inte som om jag har mycket annat att välja på.
 
Jag har verkligen längtat efter att få läsa den här boken. Mycket på grund av att jag inte riktigt förstod mig på filmen. Boken är  mycket tydligare! Jag känner igen mig själv i Beatrice och trots att handlingen oftast är väldigt hemsk så vill jag uppleva den själv. Boken är ganska våldsam men det beskrivs väldigt bra tycker jag, det känns smutsigt och på så sätt äkta. Började också nästan gråta på ett ställe, alltid "kul" när en författare kan lyckas med det.
 
Divergent får...
 
4 av 5 likes!

 

Hej vad det gick!

Varför gav jag mig själv hela lovet till att läsa ut Harry Potter? Jag satt uppte till strax efter 3 inatt, fast besluten vid att jag inte skulle sova förrän jag läst ut den. Ja hjälp vad jag läste igår - helt underbart! Det känns som att jag tagit ett steg närmare mitt mål, och inte bara det faktum att jag kan radera en bok från min lista, utan jag känner mig lite som den tjejen jag vill bli, tjejen som alltid sitter med näsan i en bok. 
 
Nästa bok ligger bredvid mig, smått påbörjad. Divergent. 363 sidor, en tunn bok i jämförelse med tegelstenarna jag nyss läst. Om jag läser som jag gjorde igår borde jag kunna läsa ut den idag... Men jag säger väl nyår.
 
Bok: Divergent
Dead-line: 1 januari 2015
Min boklista är lång och alla böcker verkar helt underbara, grejen är dock att jag är oerhört lat och tar mig sällan tid till att läsa! Nu ska det bli ändring på det. På den här bloggen kommer jag sätta upp deadlines för böckerna och en efter en bocka av de genom att göra en liten recension av de i ett inlägg. Boklistan kanske inte blir kortare, utan kanske bara längre om mina läsare ger mig boktips, men det gör inget, tvärtom! Jag vill vara den som alltid har näsan i en bok.

HannaVic logotype