My saviour!

Ganska direkt efter jag publicerat föregående inlägg tittade jag upp på min bokhylla och såg ett helt nytt exemplar av första delen i historiens bästa triologi, Lord of the Rings. Självklart har jag läst de förut, på svenska. Men för några år sedan fick jag första delen på engelska och har inte tagit tag i den ännu. Boken är nästan för fin för att läsa, men det är på tiden att jag läser min favorit berättelse på orginalspråk. Och eftersom jag inte recenserat denna underbara bokserie här på bloggen kan jag ju lika gärna göra det, även fast jag inte tänker bränna av alla tre böcker efter varandra. Dead-linen är oerhört snäll, men vet att jag kommer bli klar tidigare, för hur kan man inte fastna i Tolkiens ord?
 
Bok: The Fellowship of the Ring
Dead-line: 12 juni 2016

Nothing to read...

För tillfället har jag inga böcker alls att läsa. Eller jo det klart jag har, min bokhylla är inte tom... Men jag har inga nya böcker att läsa. Jag vill beställa hem ett gäng böcker, några som jag verkligen är sugen på att läsa, för nu har jag knappt någon läslust. Enda problemet är att jag är sjukt snål och behöver spara pengar. Kanske kan jag komma över någon bok på något bibliotek, men tills dess tar jag en liten paus från böckerna - tyvärr! Jag kommer troligtvis läsa om något under tiden för att hålla igång rutinen. Men jag har bara kommt halvvägs på mitt mål för 2016 så jag kan inte ta en hur lång paus som helst!

Frost

av Maggie Steifvater, 2009
Grace har iaktagit vargarna i skogen bakom hennes hus i flera år och är speciellt fäst vid en av dem. Sam, med de gula ögonen som under årets varma månader blir människa. När de äntligen träffas på riktigt blir det omöjligt för de att skiljas, men vintern kommer och hur mycket Sam än kämpar emot kommer kylan att förvandla honom.
 
Ett citat ur boken: Man borde kunna välja vilken sorts människa man ville vara, oavsett hur ens föräldrar var.
 
 
Det dröjde länge innan jag kunde släppa Engelsforstriologin tillräcklingt mycket för att sätta mig in i den här boken. Men efter en seg start gick det ganska bra att läsa, den var inte dålig men inte jättebra heller. Trots att den kanske hade alla de element jag brukar vilja ha i en bok, kärlek, vänskap, fantasy meets reality, igenkänningsfaktor... så kändes den ganska platt. Helt okej story, påminner lite väl mycket om andra fantasy böcker, men den gav mig inget. Jag kanske har läst för många böcker med samma stil, så det måste verkligen vara något speciellt, udda, brilliant(!) för att jag ska tycka att den är bra. Lär inte läsa om den, men tror jag ska läsa fortsättningarna. Kan sammanfatta mina känslor kring boken i ett ord: meh.
 
Frost får...
 
2 av 5 likes!
 
Min boklista är lång och alla böcker verkar helt underbara, grejen är dock att jag är oerhört lat och tar mig sällan tid till att läsa! Nu ska det bli ändring på det. På den här bloggen kommer jag sätta upp deadlines för böckerna och en efter en bocka av de genom att göra en liten recension av de i ett inlägg. Boklistan kanske inte blir kortare, utan kanske bara längre om mina läsare ger mig boktips, men det gör inget, tvärtom! Jag vill vara den som alltid har näsan i en bok.

HannaVic logotype