The Fellowship of the Ring

av J.R.R Tolkien, 1954
I den lugna lilla byn Hobbiton i landet Fylke bor Frodo Baggins som ärver en ring av hans farbror Bilbo. Vännen och trollkarlen Gandalf listar ut att det är den onde Saurons länge försvunna ring och får Frodo att ge sig av med den för att den inte ska hamnai fel händer. Med sina trogna hobbitvänner, Sam, Merry och Pippin tar han sig till alverna i Vattnadal. Där blir det bestämt att ringen måste förstöras i Domedagsberget. Frodo tar på sig uppdraget och får ännu fler följeslagare. De hinner dock inte komma långt innan de stöter på problem från fienden...
 
Ett citat ur boken: Clothes are but little loss, if you escape from drowning.
 
Det finns ingen fiktiv värld som jag älskar mer än Tolkiens Middle-Earth! Den här storyn har jag burit med mig i 15 år och den ligger mig väldigt varmt om hjärtat, därför har jag nog inget annat än lovord att skriva. Visst,  Tolkiens språk är inte det modernaste, men det hjälper till i handlingen också på något sätt, för det är långt ifrån ett modernt samhälle de liver i. Att läsa på originalspråket engelska är också något av en utmaning, men det kändes bättre, troligtvis för att då kan jagg höra filmkaraktärernas röster i mitt huvud när jag läser replikerna. Kan inte låta bli att le när Peter Jackson när kopieras boken ner i filmmanuset men det är också underbart att läsa allt det som inte fått plats i filmen. Sagan om Ringen är en klassiker, man kan utläsa så mycket mer än bara Frodos berättelse, man skulle nästan kunnah den som livsguide. 
 
The Fellowship of the Ring får...
 
5 av 5 likes!
 
 











Kom ihåg mig?
Min boklista är lång och alla böcker verkar helt underbara, grejen är dock att jag är oerhört lat och tar mig sällan tid till att läsa! Nu ska det bli ändring på det. På den här bloggen kommer jag sätta upp deadlines för böckerna och en efter en bocka av de genom att göra en liten recension av de i ett inlägg. Boklistan kanske inte blir kortare, utan kanske bara längre om mina läsare ger mig boktips, men det gör inget, tvärtom! Jag vill vara den som alltid har näsan i en bok.

HannaVic logotype