Eld

av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren, 2012
De utvalda har vilat upp sig efter sin första kamp mot demonerna, men det blir snart uppenbart att något inte står rätt till i Engelsfors. Häxornas egna råd har kommit till staden för att ha rättegång mot Anna-Karin som använt sina krafter på ett felaktigt sätt samtidigt som en skum organisation hjärntvättar majoriteten av stadens invånare. Fienderna verkar vara överallt och de utvalda står ensamma, fast tillsammans.
 
Ett citat ur boken: Att äta middag med dem båda är ungefär lika mysigt och avkopplande som att ha picknick i en skyttegrav.
 
Boken började jättesegt och så här i efterhand minns jag knappt vad som hände i första halvan av boken. Det bara malde på om de utvaldas vardagsliv. Sen vände det ganska snabbt, helt plötsligt var allt så otroligt spännande och jag kunde knappast sluta tänka på vad som skulle hända härnäst. Man fick en bättre kontakt med huvudkaraktärerna i den här boken, i och med att de lär känna varandra bättre. Dock blev jag lätt förvirrad ibland, jag visste inte alltid vem det var som berättade förrän jag läst en bit. Detta ledde till att jag ibland fick gå tillbaka och läsa om när jag visste från vems perspektiv det var skrivet. Det finns ett tydligt mönster författarna använts sig av när de byggt upp böckerna, så nu vet jag vad jag ska förvänta mig av nästa bok: otroligt seg start och extremt spännande avslut där vad som helst kan hända!
 
Eld får...
 
4 av 5 likes!
 Kom ihåg mig?
Min boklista är lång och alla böcker verkar helt underbara, grejen är dock att jag är oerhört lat och tar mig sällan tid till att läsa! Nu ska det bli ändring på det. På den här bloggen kommer jag sätta upp deadlines för böckerna och en efter en bocka av de genom att göra en liten recension av de i ett inlägg. Boklistan kanske inte blir kortare, utan kanske bara längre om mina läsare ger mig boktips, men det gör inget, tvärtom! Jag vill vara den som alltid har näsan i en bok.

HannaVic logotype