Kung Caspian och skeppet Gryningen

av C.S. Lewis, 1952
Än en gång är barnen Edmund och Lucy i Narina, den här gången har de fått sällskap av deras mindre trevliga kusin, Eustace. Liksom förra gången träffar de Caspian, som nu är kung i Narina. De träffar honom när han är på äventyr till havs för att hitta sju riddare som hans hemska farbror skickade ut på "upptäcksfärd" när han satt på tronen. 
 
Ett citat ur boken: Men hys ingen oro - jag är den store Brobryggaren.
 
Jag har precis lagt ifrån mig boken efter att ha läst det sista kapitlet, och säg vad du vill om att det är en barnbok och handlingen är lite sisådär och konstigt tempo, jag är rörd. Slutet är så himla fint! Mycket av resten av boken är också väldigt fint, men slutet var som en käftsmäll, en väldig behaglig sådan. Älskar också karaktären Ripipip som får mycket plats i den här boken!
 
Kung Caspian och skeppet Gryningen får...
 
3 av 5 likes!
 Kom ihåg mig?
Min boklista är lång och alla böcker verkar helt underbara, grejen är dock att jag är oerhört lat och tar mig sällan tid till att läsa! Nu ska det bli ändring på det. På den här bloggen kommer jag sätta upp deadlines för böckerna och en efter en bocka av de genom att göra en liten recension av de i ett inlägg. Boklistan kanske inte blir kortare, utan kanske bara längre om mina läsare ger mig boktips, men det gör inget, tvärtom! Jag vill vara den som alltid har näsan i en bok.

HannaVic logotype