Harry Potter and the half-blood Prince

av J.K. Rowling, 2005
Detta var alltså näst sista delen! Egentligen känns det inte som att så mycket händer under detta år på Hogwarts. Förutom att Snape äntligen fått det efterlängtade jobbet som Defense Against the Dark Arts lärare och att Harry får privat lektioner med Professor Dumbledore som ska hjälpa honom vinna över Voldemort. Kärleken spirar verkligen på Hogwarts detta år, nästan för alla, bortsett från Draco Malfoy som Harry misstänker har något lurt på gång...
 
Ett citat ur boken: Dumbledore says people find it far easier to forgive others for being wrong than being right.

Även denna bok är helt underbar, J.K. är ett geni! Hon ger små hints om saker hela tiden och och blev helt till mig när jag hittade ett en denna. Det som gör att den här delen sticker ut lite är väl det jag skrev tidiagre, kärleken spirar verkligen... Det märks att de är i senare tonåren och att kärlek faktiskt är en stor del av ens liv vid den tiden, eller från och med den tiden kanske är mer korrekt. Jag är väl en hopplös romantiker och klagar alltså inte på detta, men... Det tar bort fokuset lite på magin, det känns som att det är något som saknas från de andra böckerna som inte riktigt lyckas komma med i denna och jag tror att det är just magin, allt är ju självklart magi, världen de lever i är full av magi, men ja, den hamnar i skuggan av kärlek och relationer. 
 
Harry Potter and the half-blood Prince får...
 
4 av 5 likes!
 Kom ihåg mig?
Min boklista är lång och alla böcker verkar helt underbara, grejen är dock att jag är oerhört lat och tar mig sällan tid till att läsa! Nu ska det bli ändring på det. På den här bloggen kommer jag sätta upp deadlines för böckerna och en efter en bocka av de genom att göra en liten recension av de i ett inlägg. Boklistan kanske inte blir kortare, utan kanske bara längre om mina läsare ger mig boktips, men det gör inget, tvärtom! Jag vill vara den som alltid har näsan i en bok.

HannaVic logotype